Είναι μια αρκετά δυσάρεστη έκπληξη το να συνειδητοποιήσεις πως το καζανάκι έχει κάποια διαρροή και μάλλον χρειάζονται ανταλλακτικά για καζανάκι ώστε να
επισκευαστεί. Η όλη διαδικασία ωστόσο είναι αρκετά απλή και χωρίζεται σε 2 βήματα. 1) Να εντοπιστεί το είδος της βλάβης και 2) Να βρεθεί το κατάλληλο ανταλλακτικό. Ας τα δούμε με τη σειρά…

Έχει μεγάλη σημασία να δούμε αρχικά πως δουλεύει ένα καζανάκι. Το βασικότερο εξάρτημα που έχει ένα καζανάκι είναι το φλοτέρ, το οποίο είναι υπεύθυνο να ξαναγεμίσει με νερό τη δεξαμενή. Από αυτό εξαρτάται το αυτόματο γέμισμα της απαιτούμενης ποσότητας νερού που χρειάζεται το καζανάκι.

Η μη επαρκής λειτουργία του φλοτέρ είναι ο βασικός λόγος που τρέχει τις περισσότερες φορές το καζανάκι και ενδεχομένως να χρειάζεται να αγοράσεις ανταλλακτικά για καζανάκι.

Το να το διαπιστώσεις αν έχει το φλοτέρ σου το πρόβλημα είναι πολύ εύκολο, καθώς όταν τρέχει το καζανάκι σημαίνει ότι υπάρχει πλεονάζουσα ποσότητα νερού. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τραβήξεις προς τα κάτω το μοχλό του φλοτέρ, ώστε να απομακρυνθεί η ποσότητα αυτή του νερού. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε πρέπει να απευθυνθείς σε ένα κατάστημα με ανταλλακτικά και να αλλάξεις φλοτέρ.

Πως τοποθετώ τα ανταλλακτικά για καζανάκι

Μόλις επιστρέψεις από το μαγαζί με τα ανταλλακτικά για καζανάκι, μπορείς να τοποθετήσεις και μόνος σου το νέο φλοτέρ. Αρχικά θα κλείσεις τη βάνα του νερού και θα πατήσεις το καζανάκι να φύγει όλη η ποσότητα του νερού. Στη συνέχεια θα τοποθετήσεις το νέο φλοτέρ και θα δεις αν λύθηκε το πρόβλημα.

Και αν αφού τοποθετήσω τα ανταλλακτικά για καζανάκι εξακολουθώ να έχω πρόβλημα;

Στην περίπτωση που δεν έχει λυθεί το θέμα, τότε πρέπει να αλλάξεις ή να τροποποιήσεις τα πτερύγια στη βαλβίδα έκπλυσης. Το φλοτέρ και τα πτερύγια είναι τα βασικά ανταλλακτικά για καζανάκι που χρήζουν πιο συχνών αλλαγών. Γενικότερα η περίπτωση οποιασδήποτε βλάβης δεν χρειάζεται να μας πανικοβάλει, καθώς με μια μικρή καθοδήγηση και τα κατάλληλα ανταλλακτικά, μπορούμε μόνοι μας να αποκαταστήσουμε οποιοδήποτε θέμα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών μας, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies