Τα κανάλια ντουζιέρας είναι ουσιαστικά οι κατασκευές στην ντουζιέρα μέσω των οποίων απορρέουν τα νερά όταν κάνεις μπάνιο. Αποτελούνται από μια σειρά από μικρές σχάρες που διαμορφώνουν ένα συγκεκριμένο σχήμα.

Ανάλογα με το σχήμα αυτό χωρίζονται σε 4 κατηγορίες:


● Γραμμικά κανάλια ντουζιέρας
● Τετράγωνα κανάλια ντουζιέρας
● Γωνιακά κανάλια ντουζιέρας
● Εντοιχιζόμενα κανάλια ντουζιέρας

Είναι γεγονός ότι τα περισσότερα σπίτια διαθέτουν γραμμικά κανάλια ντουζιέρας. Παρόλα αυτά, πολλοί αρχιτέκτονες και διακοσμητές προτείνουν την κατασκευή και των άλλων κατηγοριών από κανάλια ντουζιέρες. Εννοείται πάντα ανάλογα με το αν ταιριάζει και με την αισθητική του μπάνιου. Η κατασκευή και τοποθέτηση όμως όλων των τύπων καναλιών γίνεται με ένα κοινό τρόπο.

Πως Τοποθετούνται Τα Κανάλια Ντουζιέρας?

Τα βήματα τοποθέτησης για τα κανάλια ντουζιέρας είναι τα παρακάτω:


1) Τοποθέτηση πλάκας σκυροδέματος

2) Εφαρμογή στρώσης από τσιμεντοκονίαμα

3) Επαρκής στεγάνωση

4) Μόνωση της κατασκευής

5) Τοποθέτηση ειδικού σωλήνα αποστράγγισης

6) Δοκιμές και κατάλληλη εφαρμογή των κλίσεων με τις οποίες διαφεύγει το νερό

7) Έξτρα στεγάνωση

8) Τοποθέτηση ακρυλικής κόλλας πλακιδίων

9) Τοποθέτηση πλακιδίων

10) Τελική τοποθέτηση καναλιού ντουζιέρας Κατά την κατασκευή που γίνεται για τα κανάλια ντουζιέρας πρέπει οπωσδήποτε να προσέξεις ιδιαίτερα το στάδιο που εφαρμόζεται η κατάλληλη κλίση στο δάπεδο.

Η κατάλληλη κλίση έχει να κάνει με το να φεύγουν όλα τα νερά στο μπάνιο και να μην σχηματίζονται «λίμνες». Έρευνες έχουν δείξει ότι η καλύτερη δυνατή αποστράγγιση νερού πραγματοποιείται με μια ελάχιστη κλίση στο 2 %.

Που Χρησιμεύουν Και Πότε Χρειάζονται Αλλαγή Τα Κανάλια Ντουζιέρας?

Τα κανάλια ντουζιέρας, όπως ειπώθηκε, είναι απαραίτητα για την καλή αποστράγγιση των νερών όταν χρησιμοποιείς τη ντουζιέρα σου.

Χωρίς αυτά θα δημιουργούνταν πολλές στοιβάδες από λιμνάζοντα νερά που θα αποδιοργάνωναν τη φυσιολογική λειτουργία του μπάνιου σου.
Ενίοτε τα κανάλια ντουζιέρας μπορεί να χρειάζονται αλλαγή. Στην περίπτωση που κάνεις ανακαίνιση το μπάνιο σου και χρειάζεται να αλλάξεις και υδραυλικές εγκαταστάσεις, τότε θα χρειαστεί να γίνει η μελέτη από την αρχή.

Γενικότερα για καινούργια κανάλια ντουζιέρας πρέπει να προσέξεις την κλίση και το πάχος που θα έχουν τα πλακάκια. Σαν δευτερεύοντα παράγοντα πρέπει να προσέξεις και το πάχος του στρώματος κόλλας, με την οποία θα καλύψεις τα πλακάκια. Για να πάρεις μια ιδέα από τα πιο ποιοτικά κανάλια ντουζιέρας που κυκλοφορούν στην αγορά απευθύνσου εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών μας, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies