Το ξέπλυμα της τουαλέτας όταν χρησιμοποιείτε το φλοτέρ καζανάκι αντιπροσωπεύει το 20% της κατανάλωσης οικιακού νερού, επομένως μια απλή διαρροή μπορεί να προκαλέσει μεγάλες απώλειες νερού σε ένα αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα. Το να διατηρείτε το καζανάκι σας σε καλή λειτουργική κατάσταση έχει περιβαλλοντικό και οικονομικό προτέρημα, διότι εξοικονομείτε νερό αλλά και χρήματα. Γι΄ αυτό η αντικατάσταση του θα πρέπει να γίνεται άμεσα.

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας ώστε να λύσετε το πρόβλημα, άμεσα και οικονομικά!

Ένα από τα βασικά μέρη σε ένα καζανάκι είναι το φλοτέρ που ονομάζεται αλλιώς Βαλβίδα εισαγωγής. Μέσα από το φλοτέρ εισάγεται το νερό στο καζανάκι. Είναι δηλαδή εκείνο το εργαλείο που ρυθμίζει την ροή του νερού, ώστε το νερό να φτάσει στο επιθυμητό σημείο. Όμως, εκ φύσεως λόγω του νερού αλλά και της συχνής χρήσης, με το πέρασμα των ετών και την συσσώρευση αλάτων και άλλων ιζημάτων που κυκλοφορούν στο νερό, τα φλοτέρ εμφανίζουν φθορά και χρειάζεται να αντικατασταθούν.

Αυτό το καταλαβαίνουμε όταν το φλοτέρ καζανάκι έχει διαρροή νερού (ΤΡΕΧΕΙ) ή ακούγεται ένας συνεχόμενος θόρυβος που σημαίνει χαμένο νερό και χρήμα.

Αφού εντοπίσουμε ότι χρειάζεται αλλαγή το φλοτέρ καζανάκι, σας παρουσιάζουμε τα βασικά βήματα ώστε να το αλλάξετε εύκολα μόνοι σας χωρίς άλλη βοήθεια. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: πριν αποφασίσετε να αλλάξετε το φλοτέρ, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι έχετε προμηθευτεί το σωστό ανταλλακτικό που ταιριάζει ακριβώς στο καζανάκι σας. Ο Antallaktikos.gr μπορεί να σας προσφέρει συμβουλές αλλά και το σωστό ανταλλακτικό!

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να κλείσετε τον διακόπτη παροχής νερού που συνήθως βρίσκεται στα πλάγια της λεκάνης. Στη συνέχεια πατήστε το μπουτόν του καζανακίου ώστε να αδειάσει όλα το νερό που βρίσκετε μέσα στο καζανάκι.

Το δεύτερο βήμα είναι η αλλαγή του φλοτέρ.
Με τη χρήση ενός κάβουρα η γαλλικού κλειδιού ξεβιδώστε το σπιράλ από το φλοτέρ. ΠΡΟΣΟΧΗ υπάρχουν 2 είδη φλοτέρ: ΠΛΑΪΝΑ ΚΑΙ ΠΥΘΜΕΝΟΣ. Σε φλοτέρ πυθμένος, δεν αδειάζει όλο το νερό από το καζανάκι, γι’ αυτό καλό θα ήταν να έχει κοντά σας κάποια πετσέτα για τα νερά που ενδεχομένως να πέσουν στο πάτωμα. Το φλοτέρ είναι μέσα στο καζανάκι.

Έπειτα τοποθετήστε το καινούργιο φλοτέρ και συνδέστε το και πάλι με το σπιράλ σύνδεσης παροχής νερού.

Τελευταίο βήμα για την ολοκλήρωση και την σωστή λειτουργία είναι να ρυθμίσουμε την επιθυμητή στάθμη του νερού Στα φλοτέρ της Roca στο πάνω μέρος υπάρχει ένα πλαστικό σπείρωμα που βιδώνοντας ή ξεβιδώνοντας ρυθμίζεται το φλοτέρ και την στάθμη του νερού. Όσο πιο ψηλά είναι τόσο περισσότερο νερό επιτρέπει το φλοτέρ να περάσει στο καζανάκι.

Κλείνετε το καπάκι του καζανακίου σας, ανοίγετε την παροχή νερού και η αλλαγή του φλοτέρ – Βαλβίδας εξαγωγής έχει ολοκληρωθεί.

Βαλβίδα Εισαγωγής Πλευρική
AH0001100R

Βαλβίδα Εισαγωγής Πυθμένος
AH0001000R

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών μας, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies