Η αντικατάσταση ενός φλοτέρ για καζανάκι είναι μια από τις πιο συνηθισμένες επισκευές υδραυλικών εγκαταστάσεων που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κατά καιρούς οι ιδιοκτήτες ενός σπιτιού. Το φλοτέρ για καζανάκι είναι το μέρος της δεξαμενής της τουαλέτας που είναι υπεύθυνο για την απελευθέρωση νερού στη λεκάνη όταν πατάμε το καζανάκι. Όταν το φλοτέρ αρχίσει να έχει διαρροή ή υποστεί άλλη βλάβη, πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα. Ευτυχώς, η αντικατάσταση ενός φλοτέρ δεν είναι δύσκολη εργασία και μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και από έναν αρχάριο.

Το πρώτο βήμα για την αντικατάσταση ενός φλοτέρ στο καζανάκι είναι να κλείσετε την παροχή νερούτης τουαλέτας. Αυτό μπορεί να γίνει κλείνοντας τη βαλβίδα διακοπής που βρίσκεται στην κύρια γραμμή νερού (συνήθως δεξιά ή αριστερά από το καζανάκι). Αφού κλείσετε το νερό, τραβήξτε το καζανάκι της τουαλέτας για να αδειάσει εντελώς το δοχείο/δεξαμενή.

Στη συνέχεια, αφαιρέστε το καπάκι της δεξαμενής/δοχείου και εντοπίστε το φλοτέρ (βάλε μία φωτό). Το φλοτέρ βρίσκεται πάντα δεξιά ή αριστερά στο εσωτερικό του καζανακίου, είτε είναι πυθμένος, είτε πλαϊνό. Αφού το εντοπίσετε, χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο ρυθμιζόμενο κλειδί για να χαλαρώσετε το παξιμάδι. Καλό θα ήταν να βγάλετε μία φωτογραφία πριν ώστε να μπορείτε να συγκρίνετε την τοποθέτηση του νέου φλοτέρ. Στη συνέχεια, εφόσον το έχετε ξεβιδώσει, τραβήξτε το φλοτέρ έξω από τη δεξαμενή. Προσοχή: Φροντίστε να αφαιρέσετε το βύσμα και τη ροδέλα μαζί με τη βαλβίδα (βάλε μία φωτό).

 

Στη συνέχεια, πάρτε το νέο φλοτέρ και τοποθετήστε το στη δεξαμενή. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το βύσμα και τη ροδέλα που συνοδεύουν το νέο φλοτέρ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ρυθμιζόμενο κλειδί για να σφίξετε το παξιμάδι. Τέλος, ανοίξτε ξανά το νερό και δοκιμάστε το νέο φλοτέρ τραβώντας το καζανάκι της τουαλέτας. Εάν το νέο φλοτέρ για καζανάκι λειτουργεί σωστά, η επισκευή έχει ολοκληρωθεί.

Με λίγα λόγια, η αντικατάσταση μιας βαλβίδας εισαγωγής για καζανάκι χαμηλής πίεσης δεν είναι δύσκολη εργασία και μπορεί να πραγματοποιηθεί εύκολα από τον οποιοδήποτε, αρκεί να ακολουθήσει τις οδηγίες όπως σας τις παρουσιάσαμε παραπάνω. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει το κατάλληλο φλοτέρ για καζανάκι σας και ακολουθήστε τις παραπάνω οδηγίες για να διασφαλίσετε ότι η εργασία θα γίνει σωστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών μας, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies