Αν και κάτι που χρησιμοποιούμε καθημερινά, ο μηχανισμός για καζανάκι του μπάνιου μας είναι κάτι για το οποίο δεν έχουμε ιδέα για το πως λειτουργεί. “Και γιατί να ξέρω…?” Η αλήθεια είναι πως, με αυτό τον τρόπο, όταν τρέχει το καζανάκι, όταν δεν ρίχνει νερό και όταν άλλες τέτοιες μικροβλάβες συμβαίνουν θα μπορείς τελείως μόνος να τις αντιμετωπίζεις όλες. Ας δούμε τα βασικά εξαρτήματα

Τα εξαρτήματα σε ένα μηχανισμό για καζανάκι είναι τα παρακάτω:

1) Η πλεούμενη μπάλα
2) Ο σωλήνας αναπλήρωσης του νερού
3) Ο σωλήνας υπερχείλισης του νερού
4) Ο μοχλός που τραβάμε το καζανάκι
5) Η αλυσίδα που συνδέει την πλεούμενη μπάλα με το μοχλό
6) Η βαλβίδα εισαγωγής κάτω από το μοχλό
7) Η βαλβίδα απελευθέρωσης του νερού στη λεκάνη και ο μηχανισμός της

Πως Λειτουργεί ο Μηχανισμός για Καζανάκι Τραβώντας Το Μοχλό?

Η πλεούμενη μπάλα βρίσκεται αρχικά σε μια κατάσταση ισορροπίας μέσα στην ποσότητα νερού που υπάρχει στο καζανάκι. Ο μοχλός συνδέεται με την πλεούμενη μπάλα με μια αλυσίδα, όπως αναφέρθηκε στην ενότητα με τα εξαρτήματα.

Πατάς το μοχλό, η αλυσίδα ανοίγει τη βαλβίδα εισαγωγής και το νερό καταφεύγει στη βαλβίδα απελευθέρωσης νερού στη λεκάνη. Η τελευταία, όπως υποδηλώνει το όνομα της, ανοίγει και το νερό πέφτει μέσα στη λεκάνη.

Την στιγμή που η πλεούμενη μπάλα φτάσει στο στο επιπεδο της βαλβίδας απελευθέρωσης του νερού, την κλείνει και το νερό σταματάει να τρέχει. Παράλληλα με την όλη διαδικασία, ο μηχανισμός για καζανάκι δουλεύει ώστε
να γεμίσει ξανά νερό το σύστημα.

Πως Λειτουργεί ο Μηχανισμός για Καζανάκι Για Να Γεμίσει Νερό?

Η βαλβίδα εισαγωγής είναι ανοιχτή από τη στιγμή που θα πατήσεις το μοχλό. Μέσω αυτής, ο σωλήνας αναπλήρωσης του νερού γεμίζει το σωλήνα υπερχείλισης. Ο μηχανισμός για καζανάκι είναι έτοιμος να επανέλθει στην αρχική του λειτουργία όταν η πλεούμενη μπάλα φτάσει στο κανονικο της επίπεδο.

Μόλις φτάσει σε αυτό το σημείο, συνδέεται εκ νέου η αλυσίδα και κλείνει η βαλβίδα εισαγωγής. Ο μηχανισμός για καζανάκι έχει επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση, μέχρι να ξαναπατήσεις το μοχλό.

Σου λείπει η έχει χαλάσει κάποιο από τα ανταλλακτικα στο μηχανισμό για καζανάκι? Εδώ θα βρεις τα καλύτερα που κυκλοφορούν στην αγορά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών μας, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies