Γιατί τρέχει το καζανάκι;

Γιατί τρέχει το καζανάκι;

Είναι ένας ήχος που όλοι έχουμε ακούσει στο παρελθόν – η συνεχής ροή νερού από ένα τρεχούμενο καζανάκι τουαλέτας. Δεν είναι απλώς μια ενόχληση, αλλά ένας σιωπηλός ένοχος που μπορεί να σπαταλήσει σημαντική ποσότητα νερού και να διογκώσει τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας. Στην πραγματικότητα, μια τουαλέτα που τρέχει μπορεί να σπαταλήσει έως και 200 γαλόνια νερού την ημέρα, και αυτή είναι μια σημαντική ποσότητα νερού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αλλού στο σπίτι σας.

Αλλά γιατί λειτουργεί εξαρχής το καζανάκι της τουαλέτας σας; Υπάρχουν διάφοροι λόγοι, που κυμαίνονται από απλές επιδιορθώσεις έως πιο περίπλοκα ζητήματα που απαιτούν επαγγελματική βοήθεια. Ευτυχώς, με λίγη γνώση και μερικά βασικά εργαλεία, μπορείτε εύκολα να φτιάξετε μόνοι σας ένα καζανάκι τουαλέτας. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε τις κοινές αιτίες της λειτουργίας καζανάκι τουαλέτας και θα παρέχουμε απλές λύσεις που θα σας βοηθήσουν να επιλύσετε το πρόβλημα και να εξοικονομήσετε νερό.

Γιατί τρέχει το καζανάκι;

Πριν ανακαλύψουμε στις αιτίες και τις διορθώσεις ενός καζανάκι τουαλέτας που λειτουργεί, ας καταλάβουμε πρώτα τι είναι το καζανάκι τουαλέτας. Το καζανάκι τουαλέτας είναι το μέρος της τουαλέτας που συγκρατεί το νερό που χρησιμοποιείται για το ξέπλυμα. Συνήθως βρίσκεται στο πίσω μέρος της λεκάνης της τουαλέτας και συνδέεται με τον μηχανισμό έκπλυσης. Όταν ξεπλένετε την τουαλέτα, το καζανάκι απελευθερώνει το νερό στη λεκάνη, το οποίο στη συνέχεια ξεπλένει τα απόβλητα.

Τα καζανάκια τουαλέτας μπορούν να έχουν διάφορα σχήματα, μεγέθη και στυλ. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι δεξαμενών τροφοδοτούνται με βαρύτητα και υποβοηθούνται με πίεση. Τα καζανάκια που τροφοδοτούνται με βαρύτητα χρησιμοποιούν τη δύναμη της βαρύτητας για να απελευθερώσουν το νερό, ενώ τα καζανάκια με υποβοήθηση πίεσης χρησιμοποιούν πεπιεσμένο αέρα για να πιέσουν το νερό μέσα στη λεκάνη. Ανεξάρτητα από τον τύπο της στέρνας, το πρόβλημα της λειτουργικής τουαλέτας μπορεί να παρουσιαστεί και στα δύο.

Τι προκαλεί ένα λειτουργικό καζανάκι τουαλέτας;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να λειτουργεί το καζανάκι της τουαλέτας σας. Οι πιο κοινές αιτίες περιλαμβάνουν:

 1. Ελαττωματική βαλβίδα

Η βαλβίδα είναι μια ελαστική σφράγιση που κάθεται στο κάτω μέρος της στέρνας και σφραγίζει το νερό από τη δεξαμενή στο λεκάνη. Με τον καιρό, η βαλβίδα μπορεί να φθαρεί ή να μην ευθυγραμμιστεί, προκαλώντας διαρροή νερού από τη δεξαμενή και μέσα στη λεκάνη. Αυτό μπορεί να προκαλέσει τη συνεχή λειτουργία της τουαλέτας, καθώς το καζανάκι προσπαθεί να ξαναγεμίσει το νερό που διαρρέει συνεχώς.

 1. Προβλήματα επίπλευσης

Ο πλωτήρας είναι ο μηχανισμός που ελέγχει τη στάθμη του νερού στη στέρνα. Εάν ο πλωτήρας έχει ρυθμιστεί πολύ ψηλά, η δεξαμενή θα συνεχίσει να γεμίζει με νερό, ακόμη και αφού γεμίσει η δεξαμενή. Αυτό μπορεί να προκαλέσει την υπερχείλιση του νερού στον σωλήνα υπερχείλισης και στη λεκάνη, με αποτέλεσμα να τρέχει η τουαλέτα. Από την άλλη πλευρά, εάν ο πλωτήρας έχει ρυθμιστεί πολύ χαμηλά, το καζανάκι δεν θα γεμίσει αρκετά, με αποτέλεσμα η τουαλέτα να ξεπλένει άσχημα.

 1. Ζητήματα βαλβίδων

Η βαλβίδα πλήρωσης και η βαλβίδα έκπλυσης είναι υπεύθυνες για την αναπλήρωση της δεξαμενής με νερό μετά από κάθε έκπλυση. Εάν αυτές οι βαλβίδες δεν λειτουργούν σωστά, μπορεί να προκαλέσει συνεχή διαρροή νερού στη λεκάνη, οδηγώντας σε λειτουργία τουαλέτας.

 1. Συσσώρευση ιζημάτων

Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να συσσωρευτούν ιζήματα και συντρίμμια στη δεξαμενή, προκαλώντας μπλοκαρίσματα και εμποδίζοντας τη σωστή σφράγιση της βαλβίδας πτερυγίου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λειτουργία τουαλέτας, καθώς το νερό διαρρέει συνεχώς μέσα στη λεκάνη

Γιατί τρέχει το καζανάκι;  – Ο αρνητικός αντίκτυπος μιας λειτουργίας καζανάκι τουαλέτας

Ένα λειτουργικό καζανάκι τουαλέτας μπορεί να έχει πολλές αρνητικές επιπτώσεις, τόσο στο πορτοφόλι σας όσο και στο περιβάλλον. Ακολουθούν μερικοί από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να επισκευάσετε το καζανάκι τουαλέτας το συντομότερο δυνατό:

 1. Σπατάλη νερού

Μια τουαλέτα που τρέχει μπορεί να σπαταλήσει σημαντική ποσότητα νερού. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA), μια τουαλέτα που λειτουργεί μπορεί να σπαταλήσει έως και 200 γαλόνια νερού την ημέρα. Αυτό δεν είναι μόνο κακό για το περιβάλλον, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε υψηλότερους λογαριασμούς νερού.

 1. Περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Το νερό είναι ένας πολύτιμος πόρος και η σπατάλη του μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Όταν σπαταλάτε νερό, δεν σπαταλάτε μόνο έναν πόρο αλλά και την ενέργεια που χρειάζεται για την άντληση και επεξεργασία αυτού του νερού.

 1. Βλάβη στην τουαλέτα σας

Μια τουαλέτα που τρέχει μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην τουαλέτα σας με την πάροδο του χρόνου. Η συνεχής ροή του νερού μπορεί να προκαλέσει υπερχείλιση της στέρνας, οδηγώντας σε καταστροφή του νερού και πιθανή ανάπτυξη μούχλας.

 1. Ηχορύπανση

Ο συνεχής ήχος του τρεχούμενου νερού μπορεί να είναι ενοχλητικός και ενοχλητικός, ειδικά αν η τουαλέτα σας βρίσκεται κοντά στο υπνοδωμάτιο ή το σαλόνι σας.

Γιατί τρέχει το καζανάκι; – Πώς να διαγνώσετε το καζανάκι τουαλέτας που λειτουργεί

Η διάγνωση μιας λεκάνης τουαλέτας που λειτουργεί είναι σχετικά απλή. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε:

 1. Αφαιρέστε το καπάκι από το καζανάκι

Το πρώτο βήμα για τη διάγνωση ενός καζανάκι τουαλέτας που λειτουργεί είναι να αφαιρέσετε το καπάκι του καζανιού. Να είστε προσεκτικοί όταν αφαιρείτε το καπάκι, καθώς μπορεί να είναι βαρύ και εύθραυστο.

 1. Ελέγξτε τη στάθμη του νερού

Αφού αφαιρέσετε το καπάκι, ελέγξτε τη στάθμη του νερού στο καζανάκι. Εάν η στάθμη του νερού είναι πολύ υψηλή, μπορεί να υποδηλώνει πρόβλημα με τον μηχανισμό πλωτήρα. Εάν η στάθμη του νερού είναι πολύ χαμηλή, μπορεί να υποδηλώνει πρόβλημα με τη βαλβίδα πλήρωσης.

 1. Ελέγξτε τη βαλβίδα

Στη συνέχεια, ελέγξτε τη βαλβίδα. Ξεπλύνετε την τουαλέτα και παρακολουθήστε τη βαλβίδα πτερυγίου για να δείτε εάν σφραγίζει σωστά. Εάν δεν το κάνει, ίσως χρειαστεί να αντικατασταθεί.

 1. Ελέγξτε το σωλήνα υπερχείλισης

Ελέγξτε το σωλήνα υπερχείλισης για να δείτε εάν υπερχειλίζει νερό μέσα του. Εάν είναι, θα μπορούσε να υποδεικνύει πρόβλημα με τον μηχανισμό πλωτήρα ή τη βαλβίδα πλήρωσης.

 1. Ελέγξτε για συσσώρευση ιζημάτων

Τέλος, ελέγξτε για συσσώρευση ιζημάτων στη στέρνα. Εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε ίζημα ή συντρίμμια, θα μπορούσε να εμποδίζει τη σωστή σφράγιση της βαλβίδας πτερυγίου.

Γιατί τρέχει το καζανάκι; – Επισκευή καζανάκι τουαλέτας που λειτουργεί – Οδηγός βήμα προς βήμα

Η επισκευή στο καζανάκι τουαλέτας μπορεί να είναι ένα απλό έργο DIY ή ένα πιο περίπλοκο ζήτημα που απαιτεί επαγγελματική βοήθεια. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για το πώς να επισκευάσετε ένα καζανάκι τουαλέτας:

 1. Ρυθμίστε τον πλωτήρα

Εάν η στάθμη του νερού είναι πολύ υψηλή, ρυθμίστε τον πλωτήρα για να το χαμηλώσετε. Για να το κάνετε αυτό, εντοπίστε τον πλωτήρα και προσαρμόστε τον γυρίζοντας τη βίδα ή σύροντάς τον πάνω ή κάτω.

 1. Καθαρίστε τη βαλβίδα

Εάν η βαλβίδα είναι βρώμικη ή φθαρμένη, καθαρίστε την με ένα μαλακό πανί ή αντικαταστήστε την με ένα καινούργιο. Για να αντικαταστήσετε τη βαλβίδα, κλείστε την παροχή νερού, ξεπλύνετε την τουαλέτα για να αδειάσετε το καζανάκι και αντικαταστήστε τη βαλβίδα πτερυγίου σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

 1. Καθαρίστε τη βαλβίδα πλήρωσης

Εάν η βαλβίδα πλήρωσης είναι βρώμικη ή φθαρμένη, καθαρίστε τη χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί ή αντικαταστήστε την με ένα καινούργιο. Για να αντικαταστήσετε τη βαλβίδα πλήρωσης, κλείστε την παροχή νερού, ξεπλύνετε την τουαλέτα για να αδειάσετε το καζανάκι και αντικαταστήστε τη βαλβίδα πλήρωσης σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

 1. Ελέγξτε το σωλήνα υπερχείλισης

Εάν το νερό ξεχειλίζει στον σωλήνα υπερχείλισης, ρυθμίστε τον πλωτήρα ή αντικαταστήστε τη βαλβίδα πλήρωσης.

 1. Ελέγξτε για συσσώρευση ιζημάτων

Εάν υπάρχει συσσώρευση ιζημάτων στο καζανάκι, καθαρίστε το χρησιμοποιώντας μια μαλακή βούρτσα ή σφουγγάρι. Εάν το ίζημα είναι επίμονο, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα εμπορικό προϊόν καθαρισμού.

 1. Αντικαταστήστε τα εξαρτήματα από το καζανάκι

Εάν κανένα από τα παραπάνω βήματα δεν λειτουργεί, ίσως είναι καιρός να αντικαταστήσετε τα εξαρτήματα του καζανιού. Μπορείτε να αγοράσετε ένα κιτ αντικατάστασης από το τοπικό σας κατάστημα υλικού ή να καλέσετε έναν υδραυλικό για βοήθεια.

Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία – Συμβουλές για να αποφύγετε τη λειτουργία καζανάκι τουαλέτας

Είναι πιο εύκολο να αποτρέψετε τη λειτουργία καζανάκι τουαλέτας από το να το διορθώσετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τη λειτουργία καζανάκι τουαλέτας:

 1. Μην χρησιμοποιείτε την τουαλέτα σας ως κάδο απορριμμάτων

Αποφύγετε να πετάτε αντικείμενα στην τουαλέτα που μπορεί να προκαλέσουν μπλοκαρίσματα, όπως μπατονέτες, προϊόντα γυναικείας υγιεινής και μωρομάντηλα.

 1. Χρησιμοποιήστε λιγότερο χαρτί υγείας

Η χρήση πολύ χαρτιού υγείας μπορεί να προκαλέσει μπλοκαρίσματα και να αποτρέψει τη σωστή σφράγιση της βαλβίδας πτερυγίου.

 1. Ελέγχετε τακτικά τα εξαρτήματα

Ελέγχετε τακτικά τα εξαρτήματα από το καζανάκι της τουαλέτας σας για φθορά. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα νωρίς και να αποφύγετε μια τουαλέτα που τρέχει.

 1. Αντικαταστήστε τα παλιά εξαρτήματα

Εάν το καζανάκι της τουαλέτας σας είναι παλιό, σκεφτείτε να αντικαταστήσετε τα εξαρτήματα για να αποφύγετε μελλοντικά προβλήματα.

 1. Διορθώστε άμεσα τις διαρροές

Εάν παρατηρήσετε διαρροές στην τουαλέτα σας, διορθώστε τις αμέσως. Οι διαρροές μπορεί να οδηγήσουν σε τρεχούμενη τουαλέτα και λύματα.

Γιατί τρέχει το καζανάκι; – Η σημασία της τακτικής συντήρησης

Η τακτική συντήρηση είναι ζωτικής σημασίας για να διατηρείτε την τουαλέτα σας να λειτουργεί ομαλά και να αποφύγετε μια τουαλέτα που τρέχει. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές συντήρησης που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την τουαλέτα σας σε καλή κατάσταση:

 1. Καθαρίζετε τακτικά την τουαλέτα

Καθαρίζετε τακτικά την τουαλέτα σας για να αποφύγετε τη συσσώρευση ιζημάτων και να διατηρήσετε τα εξαρτήματα σε καλή κατάσταση.

 1. Ελέγξτε την παροχή νερού

Ελέγξτε την παροχή νερού στην τουαλέτα σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ υψηλή ή πολύ χαμηλή. Ρυθμίστε τον πλωτήρα εάν χρειάζεται.

 1. Επιθεωρήστε τα εξαρτήματα

Ελέγχετε τακτικά τα εξαρτήματα από το καζανάκι της τουαλέτας σας για φθορά. Αντικαταστήστε τυχόν εξαρτήματα που είναι κατεστραμμένα ή φθαρμένα.

 1. Καλέστε έναν επαγγελματία υδραυλικό

Εάν δεν είστε βέβαιοι για το πώς να διορθώσετε μια τουαλέτα που τρέχει ή εάν αντιμετωπίζετε πιο περίπλοκα προβλήματα, είναι καλύτερο να καλέσετε έναν επαγγελματία υδραυλικό. Ένας υδραυλικός μπορεί να διαγνώσει το πρόβλημα και να δώσει μια λύση που είναι προσαρμοσμένη στις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

Πότε να καλέσετε έναν επαγγελματία υδραυλικό

Ενώ η επισκευή μιας λεκάνης τουαλέτας μπορεί να είναι ένα απλό έργο DIY, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου πρέπει να καλέσετε έναν επαγγελματία υδραυλικό. Εδώ είναι μερικά σημάδια ότι ήρθε η ώρα να καλέσετε έναν υδραυλικό:

 1. Επίμονες διαρροές

Εάν έχετε δοκιμάσει τα πάντα και η τουαλέτα σας εξακολουθεί να έχει διαρροή, ήρθε η ώρα να καλέσετε έναν υδραυλικό. Οι επίμονες διαρροές μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στο νερό και να οδηγήσουν σε δαπανηρές επισκευές.

 1. Πολύπλοκα ζητήματα

Εάν αντιμετωπίζετε περίπλοκα προβλήματα με την τουαλέτα σας, όπως χαμηλή πίεση νερού ή ασυνεπής έκπλυση, είναι καλύτερο να καλέσετε έναν επαγγελματία υδραυλικό.

 1. Παλιά τουαλέτα

Εάν η τουαλέτα σας είναι παλιά και αντιμετωπίζετε συχνά προβλήματα, ίσως είναι καιρός να την αντικαταστήσετε. Ένας επαγγελματίας υδραυλικός μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε την κατάλληλη τουαλέτα για τις ανάγκες σας και να την εγκαταστήσετε σωστά.

Γιατί τρέχει το καζανάκι;

Ένα μη λειτουργικό καζανάκι τουαλέτας είναι ένα κοινό πρόβλημα που μπορεί να σπαταλήσει το νερό, να αυξήσει τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας και να προκαλέσει ζημιά στην τουαλέτα σας. Ευτυχώς, η επισκευή σε ένα καζανάκι τουαλέτας που λειτουργεί είναι σχετικά απλή και μπορεί να γίνει με λίγη γνώση και μερικά βασικά εργαλεία. Κατανοώντας τις αιτίες της λειτουργίας καζανάκι τουαλέτας και ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο, μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα και να εξοικονομήσετε νερό. Θυμηθείτε να συντηρείτε την τουαλέτα σας τακτικά και καλέστε έναν επαγγελματία υδραυλικό εάν αντιμετωπίζετε πιο περίπλοκα προβλήματα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών μας, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies